Međunarodna komunikacija-Put Smart & Mjanmar Vlada Zajedno komuniciraju PV aplikacijsku tehnologiju

Nedavno je, uz podršku Narodne vlade provincije Yunnan i Odjela za trgovinu provincije Yunnan, Yunnan asocijacija industrije zelene energije i Odjel za istraživanje i inovacije (DRI) Ministarstva prosvjete Mijanmara održali trening seminar o PV Tehnologija koja je uspješno provedena u Yangonu, ima za cilj jačanje razmjene tehnologije primjene fotonaponskih uređaja između Kine i Mjanmara, te stvaranje dobre prilike za poboljšanje fotonaponske tehnologije u obje zemlje.

Road Smart inteligentna ulična rasvjeta predstavlja najnaprednije proizvode PV aplikacije u industriji, pozvana je da prisustvuje konferenciji kako bi podijelila tehničko znanje sa zvaničnicima i znanstvenicima iz Ministarstva znanosti i tehnologije (MOST), Ministarstva za električnu energiju (MOEP) ), Ministarstvo energetike (MOE), Ministarstvo poljoprivrede i navodnjavanja (MOLI), Odjel za ruralni razvoj, Poljoprivredni univerzitet Yezin (YAU), Tehnološki univerzitet Mandalay (MTU), itd.

road smart (1)

Na sastanku je šef Ministarstva obrazovanja (MOE) Mjanmara održao važan govor za otvaranje obuke. On je rekao da su Kina i Mijanmar kao prijateljski susedi povezane planinama i rekama, a tradicionalno prijateljstvo između naših dvaju naroda ima dugu istoriju. Mijanmar ima dugo trajanje sunčeve svjetlosti i dovoljno svjetlosnih resursa. Napraviti najefikasnije korištenje svjetlosne energije riješit će krizu nestašice energije u Mjanmaru. U posljednjih nekoliko godina, vlada Mjanmara je pružila veliko zagovaranje i podršku kako bi ubrzala razvoj fotonaponske tehnologije, i kontinuirano provodila industrijske konferencije kako bi raspravljala i učila najnovija dostignuća tehnologije primjene fotonaponskih sustava. Relevantna osoba zadužena za udruženje industrije zelene energije u Yunnanu izjavila je da Kina snažno podržava razvoj zelene energije i učvrstila duboko prijateljstvo sa Mijanmarom. Nadamo se da će dvije zemlje međusobno surađivati u novoj energetskoj industriji i doprinijeti globalnoj zaštiti okoliša.

road smart (2)

road smart (3)

road smart (5)

Tokom konferencije, Yin Zhenkun, tehnički direktor Road Smart-a, govorio je o trendu razvoja PV rasvjete. On je rekao da PV osvetljenje obezbeđuje jeftino i održivo rešenje za osvetljenje, i donosi svetu novu, efikasnu i ekološki osvetljenu metodu osvetljenja. Dobro solarno ulično svetlo će biti integracija 7 disciplina, samo moćno preduzeće to može učiniti savršenim. Road Smart će obezbediti najprofesionalnije i najkvalitetnije proizvode za zemlje duž „Belta i puta“. Osim toga, dijelio je i razvoj LED tehnologije, tehnologije litijumskih baterija i PV tehnologije. Zaključio je da napredak ove tri tehnologije promovira razvoj solarnih uličnih svjetala, a Road Smart će uvijek primjenjivati najnoviju tehnologiju na solarna ulična svjetla kako bi kupcima pružio odlične proizvode.

road smart (1)

Osim toga, Missy Liu, vođa tima za vanjsku trgovinu Road Smarta, analizirala je prednosti pametnih solarnih uličnih svjetala. Naglasila je da je inteligentizacija solarnih uličnih svjetiljki budući trend, a Road Smart solarna ulična rasvjeta postigla je mnoge značajne tehnološke pomake u ovom aspektu, dajući ovim svjetlima atribute "Mudrost" kao što su Internet stvari, funkcija zabave, tehnologija nadzora . Tokom treninga, odgovor je bio veoma dobar, Road Smart tim je zaradio jednoglasnu pohvalu za praktičnost sadržaja obuke. Važno je napomenuti da je Yunnan Green Energy Industry Association sarađivala sa Road Smart i poklonila 6 solarnih uličnih svjetala Univerzitetu za informacione tehnologije u Yangonu. Šef Ministarstva obrazovanja (MOE) iz Mjanmara izrazio je zahvalnost udruženju industrije zelene energije u Yunnanu i kompaniji Road Smart.

road smart (7)

road smart (8)

Nakon konferencije, šef asocijacije industrije zelene energije u Yunnanu i službenik za puteve Smart posjetio je dva projekta solarne ulice koji su preuzeli Road Smart. Svetlosni efekti dva projekta su jednoglasno priznali svi učesnici. Osim toga, lokalni vođa projekta je rekao da su ova solarna ulična svjetla visoko cijenjena od strane lokalne vlasti i ljudi, što uvelike olakšava putovanje ljudi noću i poboljšava njihov kvalitet života. Tehnički direktor Road Smart Yin Zhenkun predstavio je proizvode prisutnima, analizirao načine rada solarnih uličnih rasvjetnih tijela i naglasio da će promocija i korištenje pametnih solarnih uličnih svjetala u Mjanmaru pomoći u zadovoljavanju potreba lokalnih stanovnika noću i donose veliku pogodnost njihovom životu.

road smart (9)

road smart (10)

Ovaj put komunikacija produbila je prijateljstvo između Kine i Mjanmara i ojačala konsenzus dviju nacija o zaštiti novih energetskih aplikacija. Road Smart će nastaviti da sprovodi aktivnosti obuke i razmene u raznim zemljama, da obogati put mudrošću i da širi "mudrost" širom sveta.