Solarni ulični svjetlosni mikrovalni radarski senzor i ljudsko tijelo Infracrveni senzor razlika

Mikrovalna radarska indukcijska solarna ulična rasvjeta je vrsta inteligentne indukcijske vanjske rasvjete koja je nedavno uvedena u posljednje dvije godine. Ako se mikrovalni radar koristi za osvjetljavanje unutarnjeg osvjetljenja, treba znati da je mikrovalni radarski senzor inteligentniji od infracrvenog senzora i osjetljivost je visoka.

Daleko, indukcija mikrotalasnog radara je različiti pokretni objekat, tako da sve dok postoje očigledni pokretni objekti koji prolaze kroz njega će pokrenuti indukciju, i mogu prodrijeti kroz zidove različite debljine, bez obzira na okolinu, temperaturu, prašinu itd. , na 37 stepeni, udaljenost senzora se neće skratiti.

Na infracrvenu indukciju ljudskog tela utiče temperatura okoline. Kada je temperatura okoline visoka, infracrvena indukcija ljudskog tela neće prepoznati temperaturu ljudskog tela kada neko prođe. Dakle, infracrvena indukcija ljudskog tela će imati kratku distancu u letnjem periodu, nisku osetljivost, spor odgovor.

Road Smart solarna ulična rasvjeta koristi funkciju mikrovalnog radarskog senzora pokreta, dobila je dobar feedabck od preko 120 zemalja kupaca. Dobrodošli u kontakt s nama da biste saznali više.

QQ截图20180609135003